ARCHITECTUUR
Wat is architectuur?
Als je naar buiten gaat, als je binnen bent, word je omringd door architectuur;huizen, scholen, fabrieken, winkelcentrums, kantoren, stations, restaurant, musea ect.Wij worden haast elke dag geconfronteerd met architectuur en we maken er gebruik van of we er nou bewust van zijn of niet. Architectuur is een bouwstijl, een bouwkunst. Architectuur word de moeder der kunsten genoemd. Veel nieuwe stromingen binnen de kunst ontstonden binnen in de architectuur. In de Middeleeuwen zijn dat de Romaanse en Gotische kunst; de barok en rococo zijn vernoemd naar de decoraties die op gebouwen werden aangebracht en de 20ste eeuwse termen, modernisme, laatmodernisme en neomodernisme zijn alle afkomstig uit de architectuur, er is ook een andere reden waarom architectuur de moeder der kunsten word genoemd is omdat ons lichaam moet kunnen schuilen. Die beschuting kan zodanig gemaakt worden, dat ze de naam architectuur verdient.
En wat is er fotografisch nu zo interessant aan achitectuur?  Voor mij is dat soms de (abstracte) vorm, een mooi lijnenspel of  spiegelingen.
Nederland heeft voldoende interessante plaatsen om een fotografische uitdaging aan te gaan. Ga je mee? Dan gaan we de komende tijd op pad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website