Wandeling door Haarlem. 9 mei 2015

Haarlem, een gastvrije stad met een historisch hart. Haarlem is één van de mooiste oude steden van Nederland. Het is, volgens de info,  een prettige, veilige stad met ca. 150.000 inwoners. Al van verre lokt de toren van de Grote of Sint Bavokerk.
Haarlem ligt aan de rivier het Spaarne en heeft een aantrekkelijke, monumentale binnenstad met veel bezienswaardigheden waaronder het Frans Hals Museum en Teylers Museum.  In het gezellige centrum is een grote verscheidenheid aan cafés en restaurants. En in de zijstraten van de grote winkelstraten is een verrassend aanbod aan speciaalzaken en trendy winkels te vinden. Haarlem wordt ook wel de meest Vlaamse stad van het Noorden genoemd. De monumenten van de hand van stadsbouwmeester Lieven de Key en het grote aantal horecagelegenheden geven de stad een zuidelijk allure.
Eerst maar even langs de VVV voor een rondwandeling. Het werd de wandeling  langs Vlaamse sporen in Haarlem.  De wandeling is via deze link te volgen.
Bekende plaatsen in Haarlem zijn de Grote of St Bavokerk, Frans Hals museum en de vele hofjes die Haarlem rijk is.
Halverwege de wandeling ons tegoed gedaan aan een heerlijke lunch en na ongeveer twee uur te hebben gewandeld sloten we af met een bezoek aan de St Bavo.  Een imposante kerk met een even imposant orgel dat tijdens ons bezoek enige tijd werd bespeeld. Een mooie afsluiting van een wandeling door deze mooie stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website