Geschiedenis
Ik fotografeer ongeveer vanaf 1958 en heb het nodige aan beeldmateriaal geproduceerd. Honderden negatieven zitten nog steeds netjes opgeborgen. Een aantal heb ik gedigitaliseerd Hte is zeker niet de bedoelingdat ik al mijn opude opnames op de site zal zetten maar wel een aantal.
Het lijkt mij leuk om in bijvoorbeeld blokjes van tien jaren wat beelden te laten zien.


Camera in die tijd was een Rolleiflex (6 x 6 formaat) met Planar f3,5  80 mm.
Als filmmateriaal gebruikte ik Ilford rolfilm FP4 125 ASA. De rolfilms werden ontwikkeld in Agfa (Rodinal). Dit gaf een vrijwel korrelloos beeld.

Afgedrukt werd op Agfa-Gevaert papier, RRS 119 (gradatie 3). Papiersoort: Special extra wit Filigran brillant. Dit gaf een helder zwart-wit beeld. Tot ongeveer 1980 heb ik mijn zwart-wit zelf thuis ontwikkeld en afgedrukt. Daarna raakte het fotograferen in zwart-wit naar de achtergrond en werd overgegaan op kleur. In vakanties werd veelal gefotografeerd op diapositief film en het overige werk werd gedaan op kleur-negatief materiaal. En hiermee raakte het fotograferen in zwart-wit voor mij (en ik denk voor vele anderen) naar de achtergrond.

Opnames uit de tijd 1968 tot 1978.


Camera Hasselblad 500 C  (6 x 6) met standaardobjectief Planar f 2.8 80 mm, groothoekobjectief Distagon f4  50 mm en teleobjectief Sonnar f 5.6 250 mm. Een super camera. Soms wat onhandig door het formaat maar de beelden waren fantastisch.
Verwerking van het filmmateriaal als bovengenoemd.

Opnames uit de tijd 1978 tot 1988
onder constructie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website